Ratsastuksen

Ratsastuksen terveyshyödyt

1. Kehittää ydinvoimaa

Yksi ratsastajien vahvimmista lihaksista on hänen ydin. Oikean ajoasennon ylläpitäminen vaatii ydinlihasten harjoittelua selkä- ja rinnalihasten lisäksi. Lisäksi heillä on sitoutunut ydin pysyäksesi tasapainossa hevosessa.

2. Parantaa koordinaatiota

Koordinointi on tärkeä taito ratsastusta varten. Ratsastajan ei tarvitse vain koordinoida liikkeitään hevosen kanssa, vaan myös ohjata hevosta oikeaan suuntaan ja esteiden, kuten tynnyreiden ja aitojen, yli tai niiden ympärille.

arantaa koordinaatiota

3. Kannustaa luottamusta

Ratsastajan on oltava menestyvä hevosensa kanssa voidakseen menestyä ratsastaja. Hevoset, kuten mikä tahansa eläin, voivat olla arvaamattomia. Jos ratsastaja on koskaan heitetty tai loukkaantunut ajon aikana, luottamuksen palauttaminen vaatii paljon vaivaa. Ratsastustunnissa saatat työskennellä luottamusta lisäävissä harjoituksissa hevosesi kanssa. Luottamuksen oppiminen ei ole tärkeää vain hevosten ja ratsastajien välillä, vaan kaikissa ihmissuhteissa.

4. Harjoittaa mieltä

Toisin kuin tyhjäkäynnissä, kuten television katselussa, ratsastus harjoittaa fyysisesti ja henkisesti. Mielenterveysharjoittelu on tärkeä hyöty ratsastamisesta. Kun opit kommunikoimaan hevosesi kanssa, suorittamaan liikkeitä ja ylittämään esteitä, aivosi tallentavat tietoa siitä, kuinka suoritit nämä tehtävät. Kun jatkat oppimista uusista asioista, aivosi tallentavat tiedot, jotta voit suorittaa tehtävän uudelleen, ja ehkä jopa paremmin seuraavalla kerralla.

Harjoittaa mieltä

5. Kehittää ongelmanratkaisutaitoja

Kun sinusta tulee kehittyneempiä ratsastuskykyjäsi, saatat ottaa vastaan ​​hyppykentän, polkupyöräilyn tai hevosnäyttelyn haasteen. Sinun on hallittava ongelmanratkaisutaitoja ohjaamalla hevosta. Jos hevosesi ei halua antaa ohjeitasi, sinun on mietittävä nopeasti, kuinka pysyä turvassa ja hallita hevosta.

6. Lisää sosiaalistamista

Ratsastus voi lisätä sosiaalista ympyrääsi. Tutustut hevosesi, ohjaajasi, muiden ratsastajien ja henkilökunnan kanssa navetan ympärille. Hevosyhteisö on erittäin sosiaalinen ja täynnä ihmisiä, jotka auttavat toisiaan oppimaan hevosista. Vaikka yksityistunnit ovat erinomainen tapa saada keskittynyttä huomiota ja työskennellä tiettyjen taitojen parissa, ryhmätunnit tarjoavat sosiaalisen kokemuksen. Ryhmäkurssien avulla voit oppia opettajiltasi, mutta myös vertaisilta.

7. Luo aikaa rentoutua

Ratsastuksella on luontainen rentouttava vaikutus. Sertifioidun terapeuttisen virkistysasiantuntijan Rheta D. Connorin mukaan ”Hevosen luonnollinen rytmi auttaa liikkeessä ja rentoutumassa samalla kun harjoittelet ja hieronnat varovasti ratsastajan niveliä, lihaksia ja selkärankaa” (lähde). Nämä fyysiset liikkeet aiheuttavat rentoutumisen tunteita luonnollisesti ilman ajattelua ratsastajan puolesta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *