historiasta

Hevosen nopeus, voima ja tunne

Suomalainen hevonen on erottamaton osa suomalaista raviturheilua. Suurin osa suomalaisista hevosista on kasvatettu raviturheiluun. Suomalaiset hevoset tuovat yksilöllisiä värejä raviurheiluun ja niistä tulee usein katsojien suosikkeja.

Parhaat suomalaisen hevosen ratsastajat osallistuvat suomalaiseen ratsaamomestariin, jota kutsutaan suomeksi “Kuninkuusravit” (“The Royal Race”). Finnhorse-raviturnauksen mestaruus on Suomen rautakauden suurin tapahtuma, joka houkuttelee 50 000 katsojaa yhden viikonlopun aikana.

Suomalainen hevonen sopii hyvin harrastuksena tai kilpahevosena hevosurheilun eri aloille, se on myös täydellinen seuralainen ratsastusterapiassa ja eläinkohtaisessa terapiassa. Hyvin koulutettu Finnhorse on moderni urheiluhevonen. Ratsastuskouluissa ja turistitalleissa on lukuisia suomalaisia ​​hevoshevosia ympäri Suomea.

moderni urheiluhevonen
Finnhorse on erinomainen hevonen ratsastuskouluihin. Se on riittävän suuri aikuisille ratsastajille. Vakaan luonteen ja liikkeiden ansiosta sitä voivat ajaa myös nuoremmat ratsastajat. Pienet poni-kokoiset suomenhevoset, joiden koko on alle 148 cm, soveltuvat erittäin hyvin nuorempiin ratsastajiin.

Finnhorse soveltuu hyvin myös kouluratsastukseen ja näyttelyihin, vaunujen ajamiseen, kestävyyteen, tapahtumiin, ratsastusterapiaan ja eläinhoitoon, samoin kuin hevosmatkailuun, esimerkiksi virkistyskäyttöön ja polkupyöräilyyn.
Ratsastushevosena käytettävien suomalaisten hevosten päätapahtuma on Ypäjällä pidettävä vuosittainen tapahtuma “Suomenratsujen kuninkaalliset”. Parhaat suomalaisen hevosen ratsastushevoset kilpailevat näyttelyssä, kouluratsastuksessa ja kuljetusvaunuissa tapahtumassa.

Työhevonen on paljon kysyttyä hyvän temperamenttinsa ja toimivuutensa ansiosta. Suomalainen hevonen on kooltaan yksi vahvimmista vetohevosista maailmassa. Nykyään työhevosia käytetään esimerkiksi taimipuiden ja puistojen hoitamiseen. Vakaan luonteensa ansiosta työhevosella on yhä useammat mahdollisuudet ratsastusturismissa ja kokemusta matkailua hakevasta.

 
Aikaisemmin työhevonen oli korvaamaton apu viljelijöille heidän työssään pelloilla ja metsissä. Hevosten lukumäärä oli suurin 1950-luvulla ennen maaseudun mekanisointia. Tuolloin Suomessa oli yli 400 000 hevosta. Kun traktoreita, autoja ja muita koneita yleistyi, työhevosen suosio laski.

Ponikokoinen suomenhevonen on viehättävä pieni hevonen, korkeintaan 148 cm. Vaikka pieni koko, se on silti aito suomalainen hevonen, ei poni. Ponikokoinen suomenhevonen sopii hyvin traaviksi, ratsastushevoseksi ja työhevoseksi. Rauhalliset ponikokoiset yksilöt ovat hyviä harrastushevosia koko perheelle.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *